Husk å bestille gifteringene i tide!

Skrevet av:Langaard

Gifteringen er selve symbolet på ekteskapet. Å sette ringen på kjærestens finger er for mange selve høydepunktet i vielsen. Ringene er valgt med stor omhu, gjerne med gravering på innsiden. Men ønsker dere at gifteringene skal være ferdig gravert på selve dagen bør dere bestille ringene minst et par måneder i forveien.

For mange er gifteringen ensbetydende med en enkel ring i gult gull. «Slik har det jo alltid vært». Det er imidlertid en sannhet med modifikasjoner. I tidligere generasjoner har det blitt brukt gifteringer både i roségull, hvitt gull og platina. Men hva er egentlig forskjellen på disse metallene?

Gult, hvitt, rosé eller platina?

Gult gull kjenner de fleste av oss godt fra før. Roségull er nytt for mange, men det har vært populært i flere år og er mer vanlig i Europa enn her hjemme. Forskjellen på gult gull og rosé ligger i selve blandingen. Gult gull er en blanding av gull og sølv. Det samme gjelder for roségull, men siden det er mer kobber enn sølv blir fargen litt rødlig.

Roségull er altså en varmere versjon av gult gull.

Ønsker dere hvitt metall står valget mellom platina eller hvitt gull. Hvitt gull blir belagt med rhodium som slites bort etter hvert. Da kommer den opprinnelige fargen frem, som er mer aluminiumsfarget med et gulaktig stikk i seg. For å få det fint igjen må den pusses og re-rhodineres.

Platina fungerer imidlertid annerledes. Det er litt mykere enn gull men til gjengjeld er det hvitt tvers igjennom. Både hvitt gull og platina får vanlige riper men fargen ivaretas bedre i platina.

Riktig form og størrelse

Siden kvinner og menn ofte har forskjellig størrelse på fingrene kan det være hensiktsmessig å ikke velge samme type giftering, men de fleste velger å gå for samme farge. Mange kvinner foretrekker 2,5 mm brede ringer i platina, med eller uten diamanter, mens mannen ofte går for ringer mellom 4 og 5,5 mm.

Hvis du har en forlovelsesring med diamanter på kan du gjerne velge en blank giftering. Da skiller ringene seg godt fra hverandre og gir «riktig» betydning.

Riktig finger

Når ringene er valgt er tiden kommet for å beslutte hva som skal graveres på innsiden av ringene; Den andres navn? Dato for bryllupet? Tenk gjerne gjennom dette på forhånd.

Og til sist – husk at gifteringen sitter på høyre ringfinger i Norge.

Kom gjerne innom butikken vår i Oslo sentrum for en uforpliktende prat. Alle spørsmål er gode spørsmål og vi hjelper deg gjerne.

Velkommen til Juvelér Langaard!