SIGNETRINGER

SIGNETRINGER

Signetringer skiller seg fra andre ringer med et karakteristisk og personlig utseende. Et inngravert crest eller familievåpen beretter om bærerens røtter og familiens historie. Det er en billedliggjøring av bærerens DNA og er unikt utformet. Signetringene er historisk sett gravert med personlige motiv som representerer identiteten til den som bærer den i form av våpenskjold, tekst, bilde, stjernetegn, koordinater, monogram eller annet symbol som representerer familie, utdanningsnivå, navn, eller interesse. Dette er perfekt for gave til viktige markeringer i livet som konfirmasjon, bryllup, jubileér, jobb, myndighetsdag og lignende.

 Vi har mange ulike modeller og størrelser som alle produseres i 18kt gull og platina.

VÅPENSKJOLD & CREST

Våpen i europeisk tradisjon består av skjold, hjelm, hjelmpryd og hjelmklede. Utformingen av disse fire elementene forteller om familiens opprinnelse, livsgrunnlag og levesett gjennom generasjoner. Før i tiden ble en signetring gravert med familiens crest ansett mer autentisk og offisielt enn en signatur, og til tross for at det formelt sett ikke har samme myndighet i dag, betyr familievåpenet mye for mange – fordi det forteller historien om deres opphav.

I Norge kan alle som ønsker det ha et slektsvåpen, til tross for at det ikke er tradisjon i familien. Så lenge du forholder deg til heraldikkens prinsipper, kan du få laget ditt eget våpen. Bruken av familievåpen varierer, og valgmulighetene er nærmest ubegrensede – men personlige. De vil følge familiens historie i generasjoner.

Vår heraldiker hjelper deg gjerne å utvikle ditt første familievåpen, eller oppdatere et eksisterende. Opplev en ukjent og spennende verden!