Hanneli Mustaparta

Skrevet av:Hanneli Mustaparta

KUNSTEN Å FINNE SMYKKER SOM PASSER TIL ALT

Det å finne smykker som passer til enhver anledning er det samme jeg prøver på hver gang jeg kjøper et nytt plagg. Et ønske om at det vedvarer, åpner opp flere måter å bruke andre ting i skapet på og samtidig tåler tidens tann. Det å ha noen smykker som får den rollen er ganske deilig, det gjør at det er enkelt å sette sammen en look i en travel hverdag eller pakke kofferten når man skal i bryllup, eller det å gå på høstdate blir enkelt å forberede seg til.

Disse quarts og diamant-øredobbene fra Langaard passer til absolutt alt! Jeg hadde dem med til et tre-dagers bryllup på Taormina i sommer og brukte de hele tiden. Festantrekkene mine ble rammet nydelig inn og jeg følte jeg skinte litt ekstra, og den hvite sommerskjorten og jeansshortsene til lunsj ble litt mer rafinert men samtidig avslappet i looken. Nå som høsten er her, gleder jeg meg til å kombinere øredobbene med ullgensere og lune plagg.

Høsten er en av mine favorittsesonger! Det å pakke seg inn i gode gensere, legge bort sommerkjolene, ta frem jeans og cordfløyel er så utrolig deilig. Men det blir mørkere ute jo nærmere vinteren vi kommer, da er trikset mitt få et antrekk til å poppe ved å ta frem noen fargerike øredobber som disse. Ull er en tekstur som er matt og svelger mye lys, så det å få det til å skinne litt er et bra høsttriks.

Disse vakre øredobbene ville jeg brukt sammen med gensere og topper i nude. Jeg liker det å kombinere duse toner sammen – slik at det ikke blir overbærende.

Mens disse er det kult å ha på sammen med en knæsj rød strikkegenser. Det røde går igjen samtidig som man bryter opp litt med den coole kombinasjonen av orange og lilla sammen.

Mens disse er helt fantastiske med en hvit strikegenser og mellomblå jeans som er høye på livet. Det er alltid gøy å kjøre litt ton-i-ton ved å hente opp de samme fargene i et antrekk.

INGEN OVER – INGEN VED SIDEN AV.

Jeg stakk en tur innom Langaard-butikken i dag. De hadde nettopp laget ferdig noen vakre forlovelsesringer. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på forlovelsesringer siden jeg selv er «uforlovet», så jeg hadde noen spørsmål.

Atmosfæren er varm og inkluderende når jeg setter meg for å ta en prat med Conrad Jr og Ingrid Woodhouse i en stor fløyelssofa med utsikt ut mot Stortingsgaten. De har en enorm kunnskap og kjærlighet til jobben. Jeg lytter iherdig mens jeg tar innover meg skjønnheten til ringene de presenterer for meg.

Det første Conrad Jr. forteller meg, er hvor viktig det er å kjenne sin partner godt for å velge riktig ring. Han forteller videre at selv når du kjenner partneren din godt, kan det være vanskelig å finne den perfekte ringen. Heldigvis er de ansatte hos Langaard opplært til å stille akkurat de riktige spørsmålene for å få korrekt inntrykk av personen ringen er tiltenkt. De fortsetter entusiastisk å forklare at det første steget er å bestemme slipen på diamanten. Jeg trodde at jeg likte «prinsesse-slip», en type Disney-diamant, som en emoji.  Sannheten er at «prinsesse-slip» er firkantet, ikke rund, som jeg så for meg.

Neste skritt er å bestemme hvilken type edelt metall man ønsker. Når du tenker at du ser sølv, er det sannsynligvis hvitt gull eller platina. Hos Langaard jobber de ofte med sistnevnte, da det er mer edelt, fleksibelt og renere hvitt metall. I tillegg unngår man gull-patina som kommer til syne når rhodiumsbelegget på det hvite gullet slites av. Når dette skjer, må man rhodinere opp igjen.

Rosé-gull er også nydelig, og ofte mer flatterende til blek, norsk hud på grunn av den varme tonen. Dette gjør at den ofte er et bedre valg enn gult gull, som har en svak grønn tone. Siden de fleste velger hvitt gull eller platina, er det hyggelig å høre at noen går for det mer utradisjonelle rosé-gullet, som både er vakkert og mer unikt.

Så fortsetter valgene, forklarer Ingrid. Ønsker du en ring med én sten, en midtsten med ytterligere stener, eller kanskje en tre-stensring? Det er viktig å tenke på fatningen til diamanten. Kanskje en 6-klørs, en 4-klørs (muligens doble klør) eller sarie (fatning med metall rundt hele). Det kan også være et vakkert supplement til midt-stenen med mindre stener, slik at den nærmest bader i diamanter (Halo-fatning).

Etter konsultasjonen gikk jeg opp på verkstedet, som ligger over butikken. Deres mester-håndverkere benytter en mengde instrumenter og presisjons-maskineri for å utvikle virkelig vakre smykker. En designer sitter og lager presise tegninger med blyant, mens en annen polerer smykker og en tredje måler noe annet med ufattelig presisjon. Det er fantastisk å se hvordan de jobber, og hvilken lidenskap de har til arbeidet. Dette er så inspirerende å oppleve hver gang jeg besøker dem.

Jeg har nå et mye tydeligere bilde av hva jeg vil ha, og kan ikke vente til dagen kommer og det endelig er min tur. Jeg gleder meg til å gi små hint til min fremtidige ektefelle.

Dressing up when dressing down

Det beste jeg vet er å kle meg hverdagslig etter mange eventer på rad. Dog alltid med en twist, som for eksempel å toppe antrekket med en eller flere fantastiske diamanter. Nå som pyntesesongen i julen og nyttår er over, er det ekstra kjærkomment med en subtil vibe til hverdager og koselige middager.

For å jazze opp en olabukse med høyt liv og ankellengde, kan man nesten gjøre akkurat hva man vil. En cool look kan være disse to-delte ørepyntene i hvitt gull med diamanter, kombinert med en hvit løs skjorte med oppbrettede ermer. Håret kjemmet i en glatt knute i nakken og et par elegante høyhælte sko eller sneakers. Siden ørepynten er hovedattraksjonen, komplimenterer jeg dem med dette vakre, men enkle armbåndet. Det skinner akkurat nok til å ramme inn hele looken.

Nå som det er så kaldt ute, er det deilig å pakke seg inn i myke ullgensere. For å glamme det opp litt, elsker jeg å kombinere det med et par kraftige ørepynt. Det gir et rent og sterkt statement. Som for eksempel disse nydelige Spiks-anhengene fra Langaards White Diamond Collection. Det er vakkert å kombinere matt strikk og varme ytterjakker.

Do’s and don’ts for Christmas

Favoritthøytiden min, julen, er snart over oss. Jeg gleder meg masse! Å kle seg til julen kan være en utfordring. En vane jeg har lagt til meg, er å aldri matche julefargene rødt og grønt. Det er nok av disse fargene representert i dekorasjon og ornamenter.

Jeg har ikke bestemt meg for kjole ennå, men så langt vurderer jeg sort, hvit eller en pastell-rosa fløyelskjole. De er alle kjempefine, med rene farger som vil stå ut blant all dekorasjonen, og får smykkene til å skinne. Som de skal.

Til den hvite kjolen, tenker jeg å kombinere smykker med farger, som disse champagnefargede diamantene i Langaards Coloured Diamond Collection. De vil utgjøre en delikat kombinasjon mellom myke, vakre farger som vil fremheve antrekket.

Den sorte kjolen er absolutt et helt annet alternativ. Jeg elsker hvor sofistikert, dog litt dramatisk det er med en høy splitt. Til en kjole som dette, liker jeg å kombinere smykker med rene, slanke linjer som denne cocktail-ørepynten i rosé-gull. De passer elegant sammen med kjolen, og fremhever dens skjønnhet og sofistikerthet. Siden ørepyntene er så vakre alene, kommer jeg til å bruke et armbånd i stedet for halskjede. Da sikrer jeg balansen i antrekket, samtidig som jeg beholder den perfekte mengde med «bling».

Hvis jeg til slutt ender opp med den pastell-rosa kjolen, kan det være moro å bryte en så myk, rosa tone, og kombinere den med Black Diamond Earrings i hvitt gull. Dette vil gi en kul «edge» i samspill med rolig eleganse. Jeg kommer til å legge til den utrolig vakre ringen fra White Diamond Collection som prikken over i-en.

Om

Hanneli Mustaparta

Hanneli Mustaparta begynte sin karriere som modell. Hun imponerer nå verden med sin stil, kamera og Langaard-diamanter.

«Hannelis unike stil, hennes dristighet og hennes øye for detaljer er en perfekt match for Langaard-merket»

Juvelér Langaard er stolt av å presentere stil-ikonet Hanneli Mustaparta som sitt nye ansikt/sin nye ambassadør. Mustaparta vokste opp i Oslo, og startet sin karriere etter å ha blitt oppdaget på gaten da hun var 17. Hun flyttet til Paris og så til New York, hvor hun sto modell for ledende motemagasiner som Vogue, Harpers Bazaar og Elle. Hun avsluttet modellkarrieren etter syv år for å jobbe som stylist, samt starte motebloggen Hanneli.com. Hun ble fort stemt frem som en av verdens ti viktigste mote-bloggere og oppnådde internasjonal annerkjennelse. Hennes fokus endret seg fort til fotografi, og etter mindre enn to år dekket hun gate-mote i New York for Vogue magazine. Hanneli har nå base i New York hvor hun jobber som fotograf. Hennes unike, eklektisk stil er viden kjent, og hun kan sees i ledende motemagasiner og internasjonale moteshow.

«Vi er så heldige at Langaard kommer fra Norge. De er et prestisjefylt juvelér- og luksusmerke som jeg har ønsket å jobbe med lenge»