MUNCH x LANGAARD

Juvelér Langaard har inngått et samarbeid med Munch og utviklet en smykkeserie eksklusivt for museet. Kolleksjonen tolker Edvard Munchs verker i en malerisk, grafisk og skulpturell linje. Alle linjer og former har sin naturlige forankring i kunstnerens verker. Smykkene selges kun på Munchmuseet, samt på noen utvalgte steder. Deler av salgssummen tilfaller museet.

Smykkene er gjennomgående produsert i 925 Sterling sølv med ulik overflatebehandling som forgylling, sort ruthenium og lyst rhodium. «Stjernenatt» er fattet med edelstener som ametyst, blå og hvit topas og Tsavorit, mens «Solen» har en citrin i senter.

DESIGN PROSESS 

Den grafiske designeren og illustratøren Magnus Voll Mathiassen ble brakt inn i designprosessen for å definere karakteristiske kjennetegn ved Edvard Munchs kunst- før Juvelér Langaards designer, Melanie Schreiner, oversatte formen til smykker.

En avrundet, organisk, fysiologisk indre form samler kolleksjonens motiver. Denne formen kan ses i Edvard Munchs forenklinger av hodeformer, natur og stein ved vannkanten. Som en representasjon av hans særegne modernistiske blikk er hans arbeider i kolleksjonen forenklet med samme formale prinsipp. Melanie Schreiner har videre forent denne formen med Edvard Munchs motiver, og brukt disse elementene i smykkene. 

Kolleksjonen består av tre linjer; Malerisk, grafisk og skulpturell. Den maleriske og grafiske linjen er designet av Melanie Schreiner, Juvelér Langaard AS og Magnus Voll Mathiassen. Den skulpturelle linjen er designet av Melanie Schreiner, Juvelér Langaard As. 

 

MALERISK 

Den maleriske linjen søker utgangspunkt i grafisk reduserte motiver, som vises tredimensjonalt. Smykkenes plastisitet blir fremhevet av myke linjer og en varm undertone, kombinert med perler og organiske former.

GRAFISK 

Den grafiske linjen er sterk og tidløs. Kontrasten mellom sølv og sort emalje danner et minimalistisk uttrykk. Motivene er redusert til et absolutt essensielle i motivets karakteristikk.  

SKULPTURELL

 Design og form baserer seg på en skulpturell tolkning av Munchs verker. Penselstrøk lignende linjer danner store, chunky smykker som ikke alltid umiddelbart avslører motivet, men som likevel inneholder Munchs bildemotiver nærmest i sin helhet.

 

LIMITED EDITION

Til åpningen av MUNCH lager vi ringene «Skrik» og «Solen» i 18 kt. hvitt gull med diamanter og gule safirer- kommer kun i 21 nummererte eksemplarer.

SKRIK er produsert i 18kt hvitt gull og er fattet med briljanter, over 2,25ct. SOLEN er produsert i 18kt gult gull og er fattet med briljanter, over 1,07ct og gule safirer over 3,81ct.

Hvert smykke kommer med et autensitetskort som forteller eksakt carat og antall diamanter eller edelstener.

Limited Edition eksemplarene kan  bestilles direkte fra Juvelér Langaard.

Se resten av kolleksjonen vi har utviklet eksklusivt for Muchmuséet på https://shop.munchmuseet.no/