Forlovelsesringer, gifteringer og smykker til bryllupet

Forlovelsesringer, gifteringer og smykker til bryllupet

Å velge forlovelsesring og giftering er for de aller fleste en viktig del av forberedelsene til bryllupet, og er en stor begivenhet. I tillegg til å symbolisere kjærlighetsløftet, skal ringene minne om din partner og alt dere deler hver eneste dag.

Når dere skal velge ringer er det viktig å tenke på at ringene må tåle daglig bruk, og de må være av en kvalitet som er beregnet for dette. Les mer om valg av forlovelsesring her. Også når dere velger andre smykker til den store dagen, er det lurt å velge noe som dere kan bruke i lang tid fremover. Våre smykker lages i 18 karat gult, hvitt eller roségull, eller det hviteste av alle metaller – platina. Med eller uten diamanter, det er opp til deg!

FORLOVELSESRINGER

Det spesielle med forlovelsesringen, er at man velger den til sin partner uten at han eller hun vet det. Mange foretrekker en klassisk ring i gull eller platina med en briljant, men vi opplever også at det har blitt mer vanlig med utradisjonelle slipeformer og diamantfarger som gjør ringen mer personlig. Vi har et utvalg av vakre modeller i butikken, men hos oss kan du også få laget en ring etter eget ønske sammen med vår dyktige designer og våre gullsmedmestere. Husk å beregne god tid, start gjerne prosessen omkring tre måneder i forveien for å få den perfekte ringen – godt håndverk tar tid.

GIFTERINGER

Tradisjonelt var gifteringer i gult gull uten edelstener, men med årene har det blitt mer vanlig å sette sitt eget preg på ringene i form av ulike legeringsfarger og diamanter. Det er viktig å tenke på at du skal bære ringen hver eneste dag, og at den skal passe til stilen din. Du bør også tenke igjennom om den skal brukes alene eller sammen med en annen ring. Smale ringer gir mer rom for flere sammen. Husk også at diamanter i ringskinnen må være fattet slik at ringen tåler daglig bruk

TILBEHØR TIL BRYLLUPET

De fleste kvinner bærer ørepynt på den store dagen, og mange velger også et vakkert kjede og armbånd. Menn velger ofte et par flotte mansjettknapper. For mange er bryllupet en perfekt anledning til å investere i klassiske diamantsmykker som man kan ha hele livet, for eksempel enstens diamantøredobber eller et klassisk armbånd. Mange får også smykker til den store dagen av foreldre eller svigerforeldre

Morgengaver

Å gi hverandre morgengave dagen etter bryllupet er en hyggelig tradisjon. En perfekt morgengave til henne kan være diamantøredobber eller et kjede med diamantanheng, mens til ham kan mansjettknapper være et godt valg.