Om oss

Vårt

Håndverk

Hos Juvelér Langaard føler vi oss privilegerte som får lov til å hjelpe våre kunder med å uttrykke seg gjennom unike og vakre smykker. Ved bruk av sjeldne edelstener, edle metaller og omfattende fagkunnskap, skaper vi tidløse smykker som symboliserer kjærlighet eller markerer en spesiell anledning. To generasjoner av Langaard-familien reiser verden rundt på jakt etter de vakreste stenene, og jobber sammen med et dedikert og dyktig team for å gi kundene en best mulig opplevelse. Velkommen til oss!

 

 

Ypperste

HÅNDVERK

En historie om kunst, kunnskap, og en far og sønns felles lidenskap for edelstener, design og kvalitet.

VÅR SERVICE

VEDLIKEHOLD OG REPARASJON

Smykker med diamanter og andre edelstener, bør leveres inn til sjekk hos en gullsmed ved jevne mellomrom. Da får man sikkerhet for at stenen(e) sitter godt og at klør og metall er slik de bør være. Perlekjeder bør trees om minst én gang i året. Gjør du dette, sikrer du at silketråden og knuten mellom hver perle alltid tar seg best ut og holder godt. Smykker slites ved bruk, og særlig hvitt gulls smykker kan ha behov for oppussing og rhodinering. Du er alltid hjertelig velkommen til vår butikk for en gratis rens og kontroll av dine smykker. Er det behov for å gjøre reparasjoner, vil du først få et uforpliktende pristilbud.

OMARBEIDELSE OG RE-DESIGN

Juvelér Langaard ønsker å hjelpe deg med å realisere dine drømmer om et smykke. Slik kan du ha glede av vakre diamanter, edelstener og/eller perler i et smykke vi har hjulpet deg å utvikle gjennom kreativ veiledning og tegninger. Våre mester-gullsmeder kombinerer det beste innen edelstener og perler for å lage helt unike smykker på forespørsel og etter ønsker fra våre kunder.
Våre smykker er enten designet og laget her på vårt verksted i Oslo, eller av våre nøye utvalgte samarbeidspartnere internasjonalt. Har du arvet smykker som du ønsker å bygge om til noe nytt, eller endre utseendet på, hjelper vi deg gjerne med dette. Vi benytter ikke gammelt gull, men utarbeider et nytt smykke for å sikre den beste kvaliteten. Gullet du tar med til oss, motregner vi i prisen på det nye smykket.

GRAVERING OG FAMILIEVÅPEN

I Norge kan alle som ønsker det, ha et familievåpen selv om det ikke er familiens tradisjon. Så lenge du forholder deg til heraldikerens teknikker, kan du få laget ditt eget våpen.
Bruken av familievåpen varierer svært mye; alt fra at man graverer det på mansjettknapper, bruker det til forsegling, som charms til armbånd eller gravering på en signetring. Valgene er uendelige, men personlige, og følger en familie gjennom generasjoner.

SIGNETRING

Det er viktig at kvaliteten på graveringen er perfekt, slik at alle detaljene i familievåpenet kommer godt frem, akkurat slik som det opprinnelig ble utviklet. Denne teknikken kalles dypgravering.
Som hovedregel, både for kvinner og menn, bærer man signetringen på venstre lillefingeren.
Selve graveringen blir gjort i metallet, eller i en passende edelsten. Ønsker man ensfarget velger man en enkelt sten. Ønsker man at våpenskjoldet står frem i en annen farge, benytter vi en lagersten. Lagersten er to stener oppå hverandre. Når vi graverer ned i den øverste dukker fargen opp fra den underste. Dette får våpenskjoldet til å stå frem tydelig. Teknikken med å gravere ned i sten kalles intaglio. Hvis man ønsker at våpenet skal stå opp fra stenen, kalles dette kamé. En mindre kostbar løsning er å foreta en vanlig gravering. Denne metoden er fortsatt ansett som korrekt innenfor heraldisk tradisjon, og tar kortere tid siden graveringen ikke er så dyp. Dog er konsekvensen av denne graveringen at man ikke kan bruke den til signering.

ANLEDNINGER FOR FAMILIEVÅPEN

Juvelér Langaard har lang erfaring med å utvikle familievåpen og lage kompletterende klassiske smykker. Vår heraldiske ekspertise vil assistere deg om du ønsker å utvikle ditt første familievåpen, eller om du ønsker å oppdatere ditt eksisterende. Som en gave, er et familievåpen perfekt for viktige hendelser som konfirmasjon, bryllup eller forfremmelse. For mange betyr familievåpenet svært mye da det minner dem om deres opphav. Et familievåpen er noe man bærer med stolthet, og forhåpentligvis lar du deg inspirere til å lage ditt eget unike en dag.