Diamanter er for alltid

Juvelér Conrad Langaard

PERFEKT KJEMI

For at en diamant skal finne veien fra jordens dyp til Juvelér Langaard, er kjemien selve nøkkelen.

Mennesker har latt seg fascinere av diamanter siden tidenes morgen. Fra ydmykt å begynne som én av jordens vanligste elementer (karbon), er den forandret gjennom millioner av år, temperatur og trykk. En rekke av tilfeldigheter må til for å forme et krystall av uendelig skjønnhet.

Utvelgelse av diamanter hos Juvelér Langaard skjer gjennom en blanding av dyp fagkunnskap og kunst. En prosess som krever konsentrasjon, disiplin og grundig tankearbeid. Hver fasett blir studert, slip, farge og renhet blir møysommelig evaluert. Tekniske fakta får deg kun et stykke på veien, for det er kun kunstneren og fagmannen som kan vurdere ekte brillians. En virkelig eksepsjonell diamant vil fange hjertet til Conrad Langaard. Det er derfor kun en diamant av utsøkt skjønnhet og kvalitet som får bli en Langaard-diamant.

Kimberley-PROSESSEN

Kimberley-prosessen, etablert i 2003, er en traktat mellom regjeringer, industrien og lokalsamfunn etablert for å forhindre at rådiamanter fra konfliktfylte områder omsettes i markedet.  Prosessen ble startet opp for å forsikre at kjøp av diamanter ikke finansierer voldelighet fra opprørsbevegelser og allierte som ønsker å undergrave legitime styringsorgan. Det er 80 deltakende land, inkludert alle de store produsentene, eksporterende og importerende land.

Alle stenene Juvelér Langaard handler, er kjøpt fra legitime forhandlere i samsvar med FN-resolusjoner. Det foreligger garantier for at disse ikke er involvert i å finansiere konflikt eller brudd på menneskerettigheter i noen form. Selgeren garanterer at diamanter er konfliktfrie basert på egen kunnskap og skriftlig garanti gitt av diamant-forhandler.

Denne sikkerheten, i å vite at selskapet som forhandler diamanter og smykker er pålitelige, sikrer handelen.