Våre tjenester
VEDLIKEHOLD OG REPARASJONER
Smykker med diamanter og andre edelstener bør leveres inn til sjekk hos en gullsmed ved jevne mellomrom. Da vil gullsmeden undersøke at stenene sitter godt, og at klør og metall er i god stand. Perlekjeder bør helst tres om en gang i året, eller oftere om du bruker det mye. På denne måten sikrer du at silketråden og knuten mellom hver perle alltid ser bra ut og holder godt.
Smykker slites ved bruk, og særlig smykker i hvitt gull kan ha behov for sliping, polering og rhodinering. Du er alltid velkommen til vår butikk for en kostnadsfri rens og kontroll av dine smykker. Er det behov for å gjøre reparasjoner, vil du først få et uforpliktende pristilbud.
DESIGN AV NYE SMYKKER
Vi lager gjerne smykker i vårt verksted etter ønske fra kunder. De fleste har en klar idé om hva de ser for seg, og lager sammen med vår designer Melanie en tegning av smykket. Deretter tilbyr vi et uforpliktende pristilbud, og blir enige om veien videre. Vi har også mange kunder som ønsker seg smykker vi allerede har i butikken i en litt annen variant, for eks. en forlovelsesring i gult gull i stedet for i hvitt gull, og det hjelper vi gjerne til med.
Smykkene du finner i butikken er enten designet og laget på vårt verksted i Oslo, eller av våre nøye utvalgte samarbeidspartnere internasjonalt. En stor del av det vi tilbyr finnes kun i ett enkelt eksemplar, som de flotte smykkene i vår Exclusive Collection.
OMARBEIDELSE OG RE-DESIGN
Har du fått i gave eller arvet smykker som du ønsker å endre eller bygge om til noe nytt, hjelper vi deg gjerne med dette. Det ligger ofte mye affeksjonsverdi i noe man har arvet, men i mange tilfeller er smykkene tynne og slitt, har edelstener som er skadet eller knuste, eller mangler stener. Sammen kommer vi frem til den beste løsningen, enten det kun innebærer endringer eller å bygge smykket på nytt. Vanligvis gjør vi dette i vårt verksted, men det hender også at vi gjør det hos våre internasjonale samarbeidspartnere ved behov.
Vær oppmerksom på at vi ikke kjøper gull eller edelstener fra privatpersoner. Vi smelter heller ikke om gammelt gull hos oss, fordi dette kan være av varierende kvalitet. Vi benytter utelukkende raffinert gull eller platina, som er gammelt gull og rester fra produksjon omdannet tilbake til rene metaller. Vi bruker også ferdige komponenter fra enkelte andre leverandører. Gullet du eventuelt leverer inn ved ombygging, motregner vi i prisen på det nye smykket.
GRAVERING OG FAMILIEVÅPEN
I Norge kan alle som ønsker det ha et slektsvåpen, selv om det ikke er tradisjon i familien. Så lenge du forholder deg til heraldikerens prinsipper, kan du få laget ditt eget våpen. En heraldiker er en person som har kompetanse på våpenskjold. Bruken av familievåpen varierer, fra at man graverer det på smykker, til forsegling av dokumenter. Valgmulighetene er nærmest ubegrensede, men personlige, og følger familiens historie i generasjoner.
Vår heraldiker hjelper deg gjerne om du ønsker å utvikle ditt første familievåpen, eller oppdatere ditt eksisterende. Dette kan også være perfekt som gave til viktige markeringer i livet som konfirmasjon, bryllup, jobb ol. For mange betyr familievåpenet svært mye, da det minner dem om deres opphav. Hos Juvelér Langaard har vi lang erfaring med å lage smykker gravert med våpenskjold, for eksempel signetring eller mansjettknapper. Før et møte hos oss er det fint om du har satt deg litt inn i familiens historie noen generasjoner bakover.
SIGNETRING
Det er viktig at kvaliteten på graveringen er tydelig, slik at alle detaljene i familievåpenet kommer godt frem. Denne teknikken kalles dypgravering. Selve graveringen blir gjort i metall eller i en passende edelsten. Ønsker man et ensfarget resultat velger man en enkelt sten. Ønsker man at våpenskjoldet står frem i en annen farge, benyttes en lagersten, som er to stener oppå hverandre. Når vi graverer igjennom den øverste, dukker fargen opp fra den underste stenen. Dette får våpenskjoldet til å stå frem tydelig.
Teknikken med å gravere ned i sten kalles intaglio. Hvis man ønsker at våpenet skal stå opp fra stenen, kalles dette kamé. En mindre kostbar løsning er den vanlige overflategraveringen i metall. Denne metoden er fortsatt ansett som korrekt innenfor heraldisk tradisjon, og tar kortere tid siden graveringen ikke er så dyp. Dog er konsekvensen av denne graveringen at man ikke kan bruke den til forsegling . Når man bestiller en våpenring uten å spesifisere hvordan graveringen skal være, graverer man alltid dypt og speilvendt, slik at skjoldet står riktig vei ved forsegling.
Tradisjonelt, både for kvinner og menn, bærer man signetringen på venstre lillefinger, men i dag er det også vanlig å bruke ringen på andre fingre. Ta gjerne kontakt med oss for en prat om våpenskjold og gravering.